Brudens tjekliste til planlægning af det perfekte bryllup

Er du lige blevet forlovet og står foran en mindre planlægningskrise, for at få jeres bryllup til at blive fantastisk?

Tillykke! og fortvivl ikke.. :)Vi har lavet en tjekliste som gennemgår det hele.

16 til 9 måneder før jeres bryllup

Begynd at sammenstykke en bryllupsmappe

Begynd at bladre gennem brude-, livsstils-, mode-, havearbejde-, design- og madmagasiner til inspiration. Saml artikler og andet brugbart materiale i mappen.

Udmål dit budget

Bestem, hvor meget I vil/kan bruge på brylluppet, baseret på jeres eget budget samt jeres familiers bidrag (hvis dette er tilfældet).

Ønsker du at holde omkostningerne nede? Det kan være hårdt at skulle gøre, men den bedste måde at gøre dette, er ved at reducere din gæsteliste.

Vælg størrelsen af jeres bryllupsfest

Så snart I annoncerer jeres forlovelse, vil folk begynde at spekulere på, hvem der er inviteret.

Opbyg gæstelisten

Lav et Excel-ark til at bruge gennem hele planlægningsprocessen. Det skal indeholde kolonner til kontaktoplysninger, hvem der har givet svar (RSVPs), gaver samt alle andre relevante oplysninger.

Lej en eventplanner hvis det ønskes og budgettet kan holde til det – eller benyt Rentspaces konsulenter gratis

En eventplanner vil have et netværk med alle slags leverandører indenfor eventbranchen.

Book stedet på den ønskede dato

Beslut om ceremonien og receptionen skal afholdes samme sted eller to forskellige steder. Det vigtigste at tænke på i denne forbindelse er rejsetiden mellem stederne.

Find en præst eller officiant til bryllupsceremonien

Vil I vies i kirken, på rådhuset eller et helt tredje sted? Mulighederne er efterhånden mange, så sørg for at have at I har gjort jer disse tanker i god tid.

Hold et møde med én eller flere præster/officianter, indtil I har fundet personen I føler jer trygge ved.

Begynd at tænk på talen som personen der vier jer skal holde. Vend gerne tanker og ønsker med denne person. Hvis I har valgt en proffesionel, vil personen med sikkerhed også komme nævne dette selv.

Find specialisterne til bryllupsceremonien og bryllupsmiddagen

Research fotografer, kameramænd, bands, blomsterhandlere, og cateringvirksomheder.

Indsaml deres kontaktoplysninger i din mappe/ringbind.

Afhold en forlovelsesfest hvis I ønsker dette

Men husk, at de inviterede også skal være på bryllupsgæstelisten.

8 måneder før jeres bryllup

Lej en fotograf og en kameramand

Der er ingen grund til at gennemgå detaljerne endnu, men vær sikker på, at de personer du ansætter er erfarne og kompetente til at opfylde dine ønsker ang. billedtagning og filmning.

Book underholdning

Når du bestiller et band, så prøv at tale med andre der har hyret dem, for at sikre at de er professionelle og pålidelige. Sørg ligeledes for, at de har erfaring med bryllupper. Forskellen på god underholdning og fantastisk underholdning vil have stor indflydelse på stemningen. Vi anbefaler varmt Dansk DJ Service.

Book en cateringvirksomhed

Hvis stedet, hvor I skal afholde jeres bryllup ikke tilbyder catering, så begynd at søge efter en cateringvirksomhed nu og book dem i denne måned eller i begyndelsen af næste. Vi anbefaler varmt Gorm’s Catering.

Køb kjolen

Vi anbefaler at du afsætter tid til mindst tre tilpasninger. Sløret kan dog udskydes i yderligere to til tre måneder.

Book hotelværelser til gæster der kommer langvejs fra

Find hoteller i området, hvor dit event skal afholdes, som har kapacitet til de fleste af dine gæster. Igangsæt evt. en forhandling med hotellet – nogle gange kan man få store rabatter på værelser.

7 til 6 måneder før jeres bryllup

Vælg og køb invitationer

Lej evt. en kalligraf hvis du ønsker det og budgettet holder til det. At skrive invitationskort er en tidskrævende opgave. Så hvis tid ikke er det du har mest af, er der med sikkerhed andre opgaver du burde prioritere højere for at få planlagt det perfekte bryllup.

Begynd planlægningen af jeres bryllupsrejse

Sørg for, at jeres pas er fornyet, og bestil en tid hos lægen, hvis du har brug for evt. vaccinationer.

Vælg dine brudepiger samt førstebrudepigen

Førstebrudepigen vil ofte være din bedste veninde eller din søster. Du kan sagtens vælge at have flere “førstebrudepiger” (eller kun at have førstebrudepiger), hvis du ikke nænner at “afvise” nogen.

Køb kjoler til brudepigerne

Vi råder dig til, at du som minimum bestiller kjolerne til brudepigerne 6 måneder før, så der er god tid til at de kan blive færdiggjort.

Hold møde med præsten eller officianten

Kortlæg ceremonien og bekræft at I har alle de officielle dokumenter til brylluppet.

Send “hold datoen åben” kort eller mails ud

Reserver strukturelle og elektriske fornødenheder

Bestil transportable toiletter til udendørs arrangementer, ekstra stole (hvis nødvendigt), belysning, komponenter osv.

Hyr en blomsterhandler

Blomsterhandlere kan tjene flere klienter på en dag, hvilket er grunden til at du kan vente lidt længere med at hyre én. Plus, på dette tidspunkt burde du være fast besluttet på, hvad din bryllupspalette kommer til at indeholde.

Arranger transport

Overvej muligheder som limousiner, minibusser, taxier og måske endda Uber! Men vær bevidst om, at limousiner (som er meget lavt sænkede) kan gøre ind- og udgange af bilerne risikable, hvis du er iført en stor kjole.

Udarbejd programmet for bryllupsdagen

Udarbejd en tidsplan for arrangementet og indarbejd alle begivenhederne (kageskæring, den første dans etc.).

5 til 4 måneder før jeres bryllup

Book stedet til generalprøvenceremonien og generalprøvemiddagen

Igangsæt forhandlinger om prisen og menuen. Hvis du planlægger en brunch/morgenmad for gæsterne dagen derpå, så book ligeledes dette sted nu.

Tjek bryllupsinvitationerne

Bed trykkeren om at sende dig prøver af de færdige invitationer og revider dem efter dine behov og ønsker.

Vælg og bestil bryllupskagen

Nogle bagere kræver en lang leveringstid. Deltag i flere prøvesmagninger, før du indgår en aftale med nogen.

Køb bryllupssko og igangsæt kjoletilpasningen

Medbring skoene til din første tilpasning, så skrædderen kan vælge den passende længde på kjolen. Vi anbefaler, som skrevet ovenfor, at du minimum booker 3 tider til kjoletilpasning

Planlæg hår og makeup

Lav aftaler med frisører og stylister så du kan bedømme dem. Tag masser af fotos, så du kan sammenligne resultaterne i ro og mag.

Udvælg musikken

Hvilke musikgenrer skal spille, til bryllupsfesten? Nogle specifikke numre? Hvad med under middagen? Og hvad skal sætte gang i dansegulvet?

Opbyg løbende en liste med musik du vil og ikke vil have spillet.

3 måneder før jeres bryllup

Færdiggør menuen og udvælg blomster

Det kan betale sig at vente indtil nu, for at se hvad der vil være til rådighed, da mad og blomster er betinget af årstiden.

Bestil gaver til gæsterne, hvis det ønskes

Nogle sikre vindere: Kager med monogrammer på, eller en lækkerbisken der repræsenterer din by eller region. Hvis du planlægger at have velkomstkurve til gæsterne, så planlæg ligeledes dette nu.

Lav en liste over de personer som I ønsker der skal holde tale

Hvem vil I gerne have til at holde tale til receptionen? Spørg dem nu.

Udvælg en toastmaster

Tænk over hvem fra jeres familier eller blandt jeres venner, som er en naturlig taler og som samtidig har overskud og overblik (og selvfølgelig lysten) til at holde styr på alle de andere talere. Der vil bestemt også være andre gæster der ønsker at holde en tale, eller en anden form for indslag, end dem I selv har spurgt.

Læg sidste hånd på talen som præsten/officianten skal holde

Køb dit undertøj og tag til din anden kjoletilpasning

Print eller tryk menukort, hvis du ønsker dette, samt bryllupsdagens program

Det kommet helt an på, hvor vigtigt du personligt synes at dette er, for netop jeres bryllup. Hvis det ikke er vigtigt, kan du sende menukortet og bryllupsdagens program til gæsterne per mail eller gennem nettet på anden vis. En fantastisk online tjeneste er Paperless Post.

Hvis du finder det vigtigt at gæsterne modtager disse informationer i fysisk form, kan du evt. printe det selv for at spare penge. Selvom tryk er den dyreste mulighed, kan det sagtens lade sig gøre til en overkommelig pris. Du kan finde mange virksomheder gennem en søgning på nettet, som laver tryk på diverse materialer til lave priser.

Hvis du vælger at outsource denne opgave, så skal det senest ske nu. Ved at give dem et første udkast nu giver dig rigelig tid til at revidere materialet gentagne gange.

Køb ringene

Dette vil give dig god tid til at ændre størrelse og gravering.

Send bryllupsdagens program til leverandørerne

Sørg for at holde bryllupsfotografen, kameramanden, bandet/underholdningsvirksomheden samt alle andre der skal bidrage til brylluppet opdateret.

2 måneder før jeres bryllup

Følge op på aftalerne med alle leverandørerne

Sørg for at alle spørgsmål, som enten I eller de måtte have, er blevet besvaret.

Afhold møde med fotografen

Drøft konkrete setups og vinkler. Gennemgå de områder i lokalerne/stedet hvor I mener, at det vil være godt at der bliver taget billeder fra.

Gennemgå afspilningslisten med bandet og/eller DJen

Selvom I sandsynligvis ikke ønsker at udvælge hver enkelt sang der skal spilles, anbefaler vi at I forbereder en playlist.

Send invitationerne

En god tommelfingerregel er, at du mailer invitationerne 6 til 8 uger før bryllupsdagen. Sæt gerne “svar udbedes senest” (RSVP) datoen til 3 uger før.

Hold et polterabend

For det meste tilfalder denne opgave “førstebrudepigen”.

Hun kan have planlagt et polterabend for dig i smug, som en overraskelse. Da dette kan være svært, hvis ikke direkte umuligt at vide, anbefaler vi at du ikke laver bindende aftaler (lægger depositum o.l.) med leverandører, før der er kort tid til og du ikke har fået noget at vide.

Hvis der er et par uger til bryllupsdagen og du stadig intet har hørt, anbefaler vi at du spørger hende, om hun har planlagt noget.

1 måned før jeres bryllup

Indtast i Excel-arket, hvilke gæster der har accepteret invitationen og hvem der har måtte melde fra

Kontakt personerne, som endnu ikke har svaret. Vi anbefaler at du gør dette pr. telefon.

Mail generalprøvemiddagsinvitationerne

Besøg skrædderen for (forhåbentligt) din sidste kjoletilpasning.

For at du får fred i sindet, kan du evt. bestille endnu en tilpasning i samme uge som dit bryllup. Du kan altid afbestille denne aftale, hvis kjolen viser sig at sidde perfekt.

Udmål budgettet til baren

Nu hvor du ved præcis hvor mange gæster der kommer kan du lave et realistisk budget for en “fri bar” til bryllupsfesten. Vi anbefaler dig et du allokerer et ekstra beløb til baren, skulle det vise sig senere på aftenen at I har en onkel som er et bundløst hul 🙂

Betal så mange af regningerne som I har mulighed for på givent tidspunkt

Bekræft tider for hår og makeup samt for alle de andre leverandører

Mail og print rutebeskrivelse til chaufførerne af køretøjerne

Dette giver chaufførerne god tid til at navigere en rute fra bryllupsceremonien til bryllupsmiddagen og evt. fra bryllupsmiddagen til hotellet.

Arranger bordplanen

Spørg evt. stedet du har booket til bryllupsmiddagen om de har et billede af deres gulvplan. Hvis de ikke kan anskaffe dette (hvilket er usandsynligt) så besøg stedet og optegn én selv. Inkluder ligeledes borde og stole på tegningen. Dette vil give dig et langt bedre overblik.

Skriv navnene på kvindelige gæster på lyserøde huskesedler og navnene på mandlige gæster på blå gule huskesedler, så du kan flytte rundt på gæsterne, uden at du skal tegne det hele om igen.

Køb gaver til brudepigerne

Du vil præsentere dem til generalprøvemiddagen.

Skriv bryllupsløfter, hvis det er nødvendigt

Få dit hår klippet og/eller farvet hvis du ønsker det.

Ugen før jeres bryllup

Bekræft endnu engang ankomsttider for alle leverandører

Uddeleger små opgaver som skal foretages på bryllupsdagen

Vælg nogen til travlhed din kjole, nogen til at bære dine ting, nogen til at stå for gaver (især kappebærende slags), nogen til at uddele tips, og nogen til at være det punkt person for hver leverandør.

Afhent kjolen

Eller bestil en levering.

Tjek op på fotografen og kameramanden en sidste gang

Giv dem en liste over begivenheder, du ønsker skal fanges på billeder og film.

Bestil en spa behandling

Få en manicure og en pedicure dagen før brylluppet. Du kan ligeledes få en afstressende massage, hvis du føler at det er på sin plads.

Send den endelige gæsteliste til stedet hvor bryllupsceremonien og bryllupsmiddagen skal afholdes

Afprøv dine sko en sidste gang

Klargør gæsternes velkomstkurve

Pak til jeres bryllupsrejse

Vi håber at denne tjekliste har givet dig et bedre overblik og dermed ro i sindet mht. en dag i dit liv, der forhåbentligt bliver helt fantastisk! Hvis vi har hjulpet med til at denne dag ender med at blive ligesom du har drømt det, er vores dag i hvert fald blevet meget bedre! Husk at vi ganske gratis hjælper dig med at finde det perfekte lokale til dit bryllup, så der er én ting mindre du behøver at koncentrere dig om. Det er nemlig ikke bare et sted, det er din oplevelse. Og vi har kontakt til nøje udvalgte venues.