Længes du efter at lade dig synke ned i bløde sofahynder og hygge foran pejsen, og har du ikke lyst til at give 50 kroner for en kop kaffe, så er Cafe Retro i Knabrostræde et godt bud på en cafe i city.

 

Cafe Retro har to etager centreret omkring en stor muret pejs. Indretningen er second hand-hyggelig med bøgeskovsfotostater, farmorsofaer og generel retro-stemning.

Cafeen og alt omkring den er drevet udelukkende af deres søde frivillige. De betjener baren, arrangerer koncerter og andre events, planlægger månedlige kunstudstillinger og sikrer, at alle disse aktiviteter, når kundens opmærksomhed.
Cafe Retro er non-profit. Det betyder at deres overskud ikke ryger i vores egen lomme.
De donerer hele deres overskud til velgørenhed. I over 10 år – siden cafeen blev grundlagt i 2004 – har de løbende støttet visse projekter i blandt andet Afrika ved at donere deres årlige overskud.
Cafe Retro er en del af en stor organisation ved navn Foreningen Retro, en velgørenhedsorganisation, som har projekter hvor de hjælper mennesker i den tredje verdens lande i nød. Foreningen Retro ejer også Cafe Retros søstercafe Retro Nørrebro, som åbnede i 2010.

Menukortet begrænser sig til et par supper, nachos, tærte og kager, og baren kan både servere espressokaffe og andre varme drikke, enkle drinks og øl. Meget af menukortet er der tilmed studierabat på.

Udover kaffe, kage og god retro-hygge, er der koncerter, kunst på væggene og mange forskellige arrangementer som fx temaaftener, strikkeklub, salsaundervisning, musikquiz og meget mere. Alle dem, der bidrager til de mange arrangementer, gør det – ligesom Retros medarbejdere – uden at tjene en krone.

Er du interesseret i at leje nogle af deres hyggelige lokaler, så klik på linket:

Læs mere om Caféen v. Retro